Практичне заняття на швейному підприємстві — ВНЗ "Львівський кооперативний коледж економіки і права"

Викладач циклової комісії підприємництва та біржової діяльності Тетяна Хома, провела практичне заняття на тему: «Вивчення асортименту і споживних властивостей швейних виробів» зі студентами груп КТ-ТМ-15, ПТБ-16 Львівського кооперативного коледжу економіки і права. Практичне навчання проходило на виробничому швейному підприємстві «Троттола», яке розташоване в м. Львів та спеціалізується на колекції жіночого одягу для брендів зі світовим іменем NewLook , Zara, а також для свого власного бренду JHIVA.

Начальник виробничого відділу торгового залу JHIVA Олександр Загота, який ознайомив студентів з особливостями виробництва швейних виробів як для NewLook так і для JHIVA . Виробництво на фабриці в основному працює на давальницькій сировині, тому матеріали, які приходять на підприємство є уже відсортовані і відібрані для пошиття окремих видів виробів. Студенти ознайомились з основними чинниками, які впливають на формування споживних властивостей виробів.

Студенти побували в конструкторському відділі, де дизайнери і художники-модельєри займаються проектуванням і моделюванням одягу. Це перший етап виробництва: розроблення ескізу, макетування, створення моделі з запроектованого матеріалу (зразка - еталону) – для впровадження у масовевиробництво.

За рисунками деталей вироби вирізають лекала-оригінали, які розмножують і передають у розкрійний цех. Студенти ознайомилися з прийманням матеріалів за кількістю і якістю, настиланням тканини, розкроюванням її на деталі і комплектуванням проб.

В пошивочному цеху студентам продемонстрували з’єднання (монтаж) деталей виробу, волого-теплову обробку і остаточну обробку виробів для надання їм товарного вигляду.

В завершенні заняття студенти побували на складі, де проводився остаточний огляд і пакування одягу.

Адміністрація коледжу, викладачі циклової комісії та студенти висловлюють велику вдячність керівництву та працівникам виробничого швейного підприємства «Троттола» за надану можливість провести практичне навчання на базі підприємства.