Практичне заняття на підприємстві «Сіка Футвер А/С.» — ВНЗ "Львівський кооперативний коледж економіки і права"

Викладачі циклової комісії підприємництва та біржової діяльності коледжу Лідія Марчишин, Тетяна Хома  відвідали дочірнє підприємство датської компанії «Сіка Футвер А/С.» для проведення практичного заняття студентам груп, ПТБ-16 і КТ-ТМ-15.

Директор компанії Олег Яницький та інженери підприємства, допомогли провести практичне заняття.

Студенти взнали, що завдяки новим технологіям та сучасній системі організації праці, на підприємстві виготовляється високоякісне спецвзуття для легкої та важкої промисловості, для лікарень, госпіталів та харчової галузі. Компанія вважається лідером взуттєвої промисловості Львівщини.

Молоді фахівці ознайомилися з підготовчими операціями: підбором матеріалів верху і низу взуття, фурнітурою, ескізами взуття, серійним розмноженням шаблонів деталей. Студентам була надана можливість брати участь у деяких виробничих процесах: розкроюванні і розрубці матеріалів, складанні заготовок, маркуванні взуття. Фахівцям детально продемонстрували кожну операцію на новітньому обладнанні: розкроювання матеріалів на деталі верху взуття, обробку деталей верху( обпікання, перфорування, тиснення, наклеювання підкладки), складання заготовок (з’єднання щипковими швами, склеювання, зварювання). Особливо цікаво було спостерігати за формуванням заготовок, яке проводило двоє працівників в окремому приміщенні обтяжно-затяжним способом лівої і правої півпар. Після формування взуття сушать у сушарках для релаксації напружень. Кінцевими процесами були кріплення деталей низу хімічними методами кріплення та спорядження взуття, спрямоване на поліпшення зовнішнього вигляду взуття. Маркування наноситься на кожну півпару взуття, споживчу і транспортну тару, яка включає товарний знак виробника, індекс моделі, розмір , повноту, номер зміни, місяць і рік виготовлення.

Заняття було дуже цікавим і пізнавальним, дало змогу студентам ознайомитися з усіма виробничими операціями, які впливають на формування асортименту і споживчих властивостей взуття.