Набуття первинних навичок студентів спеціальності Готельно-ресторанна справа — ВНЗ "Львівський кооперативний коледж економіки і права"

Навчальна практика «Вступ до фаху» є невід'ємною складовою практичної підготовки молодших спеціалістів у коледжі. Опанування фахом є необхідність набуття комплексу фундаментальних і професійних знань, усвідомлення специфіки функціонування підприємств туристичного бізнесу в регіоні та важливість готельно-ресторанної справа на ринку споживчих товарів і послуг.

Для студентів спеціальності «Готельно-ресторанна справа», в рамках знайомства з майбутньою професією, викладачем циклової комісії готельно-ресторанної справи Марією Василишин, організовано виїзне заняття з презентацією відомих закладів готельного та ресторанного господарства м. Львова.

В процесі екскурсії студенти мали змогу відвідати готель «Жорж» – вишуканий готель, з розкішними номерами і дивовижною панорамою Старовинного Львова, в якому вигідно поєднуються бездоганність європейського сервісу та українська гостинність. Готель є прекрасним місцем для відпочинку після прогулянки чи зустрічі з діловими партнерами.

Студенти мали змогу наочно ознайомитися з його структурою, основними напрямами розвитку, можливостями працевлаштування та кар’єрного росту, плануванням та інтер’єрними рішеннями готельних приміщень, організацією роботи ресторану та бару,оглянули номерний фонд комплексу, а також ознайомились з принципами роботи готелю, цікавились формуванням системи менеджменту, зокрема системою планування, особливостями маркетингової діяльності,мотивацією, ціноутворенням тощо.

Результатами проведеної екскурсії є приємні враження від високих стандартів обслуговування туристів, інноваційних методів обслуговування, професійних компетентностей персоналу.

Під час підсумкового заняття студенти обмінялися думками з приводу розвитку вітчизняної індустрії гостинності, а також отримати відповіді від практичних фахівців на свої запитання.