Навчальна екскурсія з дисципліни "Барна справа" — ВНЗ "Львівський кооперативний коледж економіки і права"

У межах вивчення дисципліни «Барна справа», викладач циклової комісії готельно-ресторанної справи Руслана Погорілець провела практичне заняття (навчальна екскурсія) з елементами дуальної освіти в ресторані української кухні «Мартуся» у Львові.

Мета практичного заняття: вивчення призначення, будови торгово-технологічного обладнання з дотриманням вимог безпеки праці та набуття навичок експлуатації інвентаря, інструментів, формування у студентів знань і умінь організації роботи і обслуговування у барах, принципів і методів роботи бармена і сомельє, ознайомлення з організаційною структурою ресторанного господарства тощо.

Студенти ознайомитись з інтер’єром ресторану «Мартуся», організацією робочого місця бармена та його роботою, досконало вивчили інструменти та інвентар, що використовується в роботі бармена, ознайомилися з видами та призначенням посуду для приготування та подачі страв, аксесуарами для подавання змішаних напоїв, володіння прийомами технології приготування напоїв і коктейлів, які входять до асортименту бару,асортиментом алкогольних, безалкогольних напоїв та меню ресторану, кваліфікаційними вимогами до працівників бару.

Адміністрація закладу розповіла майбутнім фахівцям про перспективні плани розвитку ресторану, поділилися знаннями з організаційних, економічних, технологічних, технічних, соціально-психологічних питань, які виникають в результаті діяльності ресторанів та барів в Україні, професійними секретами в барній справі тощо.

Наприкінці візиту гостинні господарі почастували студентів.

Викладач та студенти, щиро вдячні керівництву ресторану «Мартуся» за цікаву пізнавальну екскурсію, отриманні практичні знання та бажають успішного розвитку і втілення задумів в життя.